• delavi
  • delavi
  • delavi
  • delavi
  • delavi
  • delavi
We produce healthy, safe and high quality pork tailored to your needs

Historiek

1946: De broers Georges en Eli De Laere beginnen met het slachten van klein en groot vee. Ze richtten zich vooral tot beenhouwers uit de omgeving.

1970: Guido De Laere, de zoon van Georges, neemt samen met zijn vrouw Christiane Lindeboom de zaak over en investeert in het slachthuis en versnijding. Hij specialiseert zich in het verwerken van varkensvlees en oriënteert zich vooral op de retail en op afzetmarkten in het buitenland.

1984 en 1988: Ann en Kris, dochter en zoon van Guido en Christiane, stappen mee in de zaak. Later vervoegen ook hun echtgenoten, Guy en Caroline, het team.

1991: Verhuis naar de nieuwe gebouwen in Tielt. De naam wijzigt van ‘Export Slachthuis De Laere’ naar ‘delavi’, een samentrekking van ‘De Laere’ en ‘Viande’. Slachten gebeurt vanaf dan in nauwe samenwerking met 2 partners uit de buurt en delavi focust uitsluitend op het versnijden, uitbenen, verpakken en verdelen van varkensvlees.  

1996: delavi neemt de nieuwe burelen en diepvriezer in gebruik. De diepvriescapaciteit wordt in één klap verdrievoudigd, om aan de groeiende exportvraag te kunnen voldoen.

2001: Eerste productie in de volledig nieuwe productiehal waarmee kwaliteit, gezondheid, veiligheid en maatwerk nog meer dan ooit de basiswaarden vormen voor delavi.

2004: Ann en Kris stappen in de voetsporen van hun ouders en nemen delavi over.

2008: Aansluitend op de bestaande gebouwen komt een volledig nieuwe hal voor opslag en reiniging van alle verpakkingsmaterialen.