• delavi
  • delavi
  • delavi
  • delavi
  • delavi
  • delavi
We produce healthy, safe and high quality pork tailored to your needs

Nieuws

Delavi zet in op de promotie van Belgische voedingsproducten tijdens de Prinselijke Missie in Japan.

7 december 2022

Delavi zet in op de promotie van Belgische voedingsproducten tijdens de Prinselijke Missie in Japan.

7 december 2022

Delavi trekt samen met de Vlaams Centrum voor Agro - en Visserijmarketing (VLAM) en andere exporteurs naar Japan om de afzet van onze voedingsproducten aan te zwengelen. Er gaat vooral aandacht naar varkensvlees, frietjes en groenten, producten die Japan al uit ons land koopt.


Prinselijke Missie in Japan

Japan is een netto importeur van voedingsproducten. De binnenlandse voedselproductie staat voor amper 37% van de hoeveelheid nodig voor de 125 miljoen inwoners. Wereldwijd een enorme importmarkt dus.

De eisen met betrekking tot kwaliteit en voedselveiligheid liggen extreem hoog in Japan en deze gevoeligheid voor voedselveiligheid is door de kernramp in Fukushima in 2011 alleen maar toegenomen. Het is dus geen sinecure om voedingsproducten te kunnen afzetten in Japan.

“De hoge eisen van Japan zijn ideaal voor Belgische producenten van agrovoeding. Onze strenge eisen rond voedselveiligheid overtuigen de Japanse autoriteiten om onze producten markttoegang te verlenen”, stelt Gert Van Causenbroeck, Export Manager bij VLAM.

Japanners lusten graag onze frietjes, varkensvlees en groenten

België heeft al een zekere traditie opgebouwd met uitvoer van verse voedingsproducten naar Japan. Het valt daarbij op dat vooral de afzet van frietjes, varkensvlees en groenten een goede afzet kent; nu is ook het ideale ogenblik om na de Coronacrisis opnieuw aan te knopen met de exportwaarden zoals voorheen.

De Prinselijke Missie helpt om de handel te versterken. Het zorgt niet alleen voor de nodige pr, maar het opent commercieel ook deuren voor onze exporteurs die tijdens gewone zakenreizen vaak gesloten blijven.

Varkensvlees

Japan is een belangrijke bestemming voor de Europese varkensvleesproducenten. Het land is een grote netto-importeur van kwaliteitsvol varkensvlees. Er is een specifieke vraag naar de nobele deelstukken waarbij kwaliteit en voedselveiligheid centraal staan. 

Voor ons is Japan dan ook een belangrijke bestemming om de vraag naar varkensvlees op peil te houden en voldoende marktdifferentiatie buiten Europa te hebben. Op deze manier helpen we de grootste schokken op de volatiele vleesmarkt op te vangen.

              Varkensvlees producenten zijn aanwezig in Japan. (Delavi, Belgian Pork Group en Jademo)

  

                                                                       Onze exportmanager Guy Vandenberghe (links), Exportmanager van VLAM Gert Van Causenbroeck (midden), Jademo en Belgian Pork Group.