Nieuws
Varken deluxe: gepaneerde Ardeense oesters met kruidenkaas
02-03-2017
Varken deluxe: gepaneerde Ardeense oesters met kruidenkaas
Dit kwalitatief en mals stuk varkensvlees stoot de schnitzel van zijn troon.
Bak ze (goud)bruin!
4 Ardense oesters
1 rode paprika, in kleine blokjes
100 g bloem
100 g paneermeel
1 ei, geklutst
500 g voorgekookte aardappeltjes
2 el gehakte peterselie
olijfolie
peper en zout
Voor de saus:
30 g bloem
30 g boter
4 dl groentebouillon
120 g zure room
2 el gehakte basilicumblaadjes
2 el platte peterselie, gehakt
2 el gehakte bieslook
1 el citroensap
Zo maak je het:
Stap 1: Kruid de oesters met peper en zout. Wentel ze eerst door de bloem, dan
door het geklutst ei en tot slot door het paneermeel.
Stap 2: Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en bak het vlees langs beide
kanten goudbruin.
Stap 3: Smelt voor de saus de boter in een steelpan en roer er de bloem door.
Blus met de bouillon en blijf roeren tot de saus begint in te dikken. Roer de
zure room door het mengsel. Roer er de gehakte kruiden door en zet het vuur
uit. Breng de saus op smaak met het citroensap, peper en zout.
Stap 4: Bak de aardappeltjes samen met de paprika in hete olie. Kruid met de
peterselie, peper en zout.
Stap 5: Verdeel het vlees over de borden, druppel er wat van de saus over en
serveer er de aardappeltjes bij.